17 setembre 2020

Constraula realitza la construcció modular de l’Institut Vapor del Fil dins l’antiga fàbrica Fabra i Coats

Comparteix aquesta notícia

L’empresa especialitzada en serveis urbans del grup Sorigué ha dut a terme l’habilitació d’aules d’un institut a Sant Andreu per al Consorci d’Educació de Barcelona.

Constraula ha realitzat les obres d’adequació de l’espai annex de l’antiga fàbrica de Fabra i Coats per habilitar-hi aules per a l’institut Vapor del Fil. Aquestes obres promogudes pel Consorci d’Educació de Barcelona al districte de Sant Andreu, han tingut una durada de 6 setmanes.

Els treballs de condicionament s’han dut a terme en un sector en desús de la nau central de l’antiga fàbrica de creació de Barcelona. En tractar-se d’un edifici icònic del patrimoni industrial barceloní i davant la necessitat de preservar el seu estat actual, Constraula ha dut a terme un sistema constructiu totalment independent a l’estructura i tancament existent, que no ha implicat cap mena d’afectació a l’immoble.

El sistema implementat és similar a l’utilitzat per Constraula en els mesos de març i abril de 2020 per al condicionament de quatre hospitals de campanya en diferents centres esportius municipals, davant l’emergència sanitària provocada per la COVID-19.

Els treballs realitzats als 570 m2 destinats a les noves aules de l’institut, s’han traduït en l’habilitació de tres aules, un espai polivalent, sala de reunions, menjador i despatxos que acolliran l’administració, consergeria i direcció del centre educatiu.

El sistema de construcció modular

El sistema utilitzat per Constraula es caracteritza per la facilitat i rapidesa de muntatge. Es tracta d’una construcció modular, autoportant, fàcilment transportable i manipulable formada per envans de melamina de superfície acabada, totalment tancada i molt resistent.

La construcció modular, tant per a espais definitius com provisoris, és respectuosa amb el medi ambient, ja que els taulers que componen el sistema constructiu són 100% reutilitzables després del seu desmuntatge i compten amb la Declaració Ambiental de Producte.

Comparteix aquesta notícia