Obres de construcció de l’espai veïnal del mercat de Sant Antoni, del districte de l’Eixample de Barcelona.

Client
BIMSA
Localització
Barcelona - Eixample
Periode de l'Obra
Octubre 2021 – Abril 2022
Abast

Construcció d’un Espai veïnal dins el Mercat de Sant Antoni, al soterrani -1, i dos magatzems a les plantes -2 i -3.

Import
972.069,04 € (IVA exclòs)

Dins la remodelació del Mercat de Sant Antoni, i fruit del procés participatiu amb els veïns del barri, s’hi ha incorporat un espai veïnal polivalent. Aquest espai veïnal està situat a la planta -1 en contacte amb l’espai fossat des d’on es produeix l’accés principal. A les plantes soterrani -2 i -3 disposa d’espais de magatzem.

Al nivell principal i com a continuïtat de l’espai fossat es situa l’àrea d’acollida, un espai polivalent que és a la vegada espai de distribució i on es poden produir petits actes o manifestacions culturals. És un espai que es planteja com la continuïtat de l’espai arqueològic i en aquest sentit manté gran part de les seves característiques com l’alçada de sostre, les safates d’instal·lacions al sostre, etc. Des d’aquí s’accedeix a les diferents activitats que conformen l’equipament.

Entre aquests diferents espais s’hi pot trobar una cuina, dos sales per a joves, un buc d’assajos, dos despatxos i una sala de reunions.

L’aula de cuina consta d’una gran taula de treball amb un espai de cocció i pica de neteja des d’on el monitor mostra l’elaboració dels plats. Al seu voltant es disposen diferents seients, alguns d’ells per persones amb mobilitat reduïda. Un envà mòbil i plegable permet independitzar o incorporar la taula de treball d’un espai d’aula pensat per exposicions audiovisuals o seminaris. Completen aquest àmbit el rebost, cambres frigorífiques i una gran bancada de treball amb armaris superiors per tot l’utillatge.

L’espai per a joves és també un dels usos principals que s’obre a l’espai d’acollida i a un espai posterior més protegit.

El buc d’assaig de música és òbviament més hermètic i té el seu accés per la part posterior. La seva disposició de mobiliari també ha de permetre diverses possibilitats d’interpretació i assaig musical. És l’espai amb unes condicions acústiques més exigents i s’ha tractat aquesta sala amb una especial atenció per tal d’evitar la transmissió del soroll a la resta d’estances properes, construint una caixa estanca separada dels elements estructurals (forjats, pilars i parets).

També es disposa en aquest mateix nivell dos despatxos per entitats del barri, una sala de reunions comú i uns lavabos i magatzem.

Superficies

Àrea d’acollida i distribuïdors
218 m2
Cuina
43 m2
Espais per a joves
77m2
BUC d’assajos
43 m2
Banys i magatzem soterrani -1
32m2
Despatxos i sala de reunions:
75m2
Magatzems soterranis -2 i -3
141m2