abril 2021

Constraula ha realitzat l’ampliació tàctica del carrer Pelai de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Constraula ha executat les obres d’ampliació de les voreres del carrer Pelai des de la plaça Universitat fins a la plaça Catalunya, en el marc del projecte “Ampliació tàctica del carrer Pelai i millores de pintura de bus de diversos punts de la ciutat de Barcelona – lot 4 “.

L’actuació busca generar un carrer més amable i segur per a la ciutadania i, al mateix temps, reactivar el comerç del centre de la ciutat.

La intervenció s’ha dividit en dues parts principals:

  • Senyalització horitzontal amb pintura de color turquesa en tota la longitud del carrer, on s’ha destacat el tradicional símbol de la ciutat el “panot flor” i el nom del carrer.
  • Col·locació de pilones per delimitar l’espai dels vianants i dels vehicles. A més, s’ha limitat la velocitat de circulació a 30 km/h i s’ha modificat l’ús de carril en un calçada per a vehicles motoritzats i bicicletes.

 

L’actuació ha implicat la reducció d’un carril per a vehicles privats, però es mantenen dos: un per al transport públic i un altre per la resta de vehicles.

En total la vorera ha passat de 5.50 metres a 9.35 metres d’amplada, guanyant un total de 1500 m2 d’espai per als vianants.

Aquestes obres han tingut una durada de dues setmanes.

Comparteix aquesta notícia