juliol 2022

Constraula és finalista en el repte del panot del segle XXI

Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat recentment els finalistes del concurs del repte del panot del segle XXI i Constraula, empresa del grup Sorigué, ha sigut una de les finalistes.

L’objectiu d’aquest repte ha sigut dissenyar un nou panot que conservés la seva emblemàtica icona en forma de flor però que estigues en línia amb el model de ciutat verd i sostenible que impulsa la ciutat de Barcelona.

L’emblemàtic panot flor de la ciutat de Barcelona afrontarà els nous reptes del segle XXI amb materials més sostenibles, menys tasques de manteniment i contribuirà a la reducció de contaminants atmosfèrics a la ciutat de Barcelona.

Constraula ha participat amb el seu prototip, anomenat PANOT+, una barreja de ciment millorat que incorpora un 25% d’àrids reciclats que provenen de les demolicions de la província de Barcelona. La capa superior està recoberta d’òxid de titani, un compost antiadherent, fàcil de netejar i amb capacitats per purificar l’aire.

Aquest disseny de secció més reduïda manté la mateixa resistència que el panot tradicional. Al tenir menys quantitat de barreja per metre quadrat aconsegueix reduir fins a un 43% el impacte d’emissions de CO2 durant la seva fabricació.

Aquest projecte rebrà una subvenció de 80.000 euros per part de l’Ajuntament de Barcelona per la fabricació dels prototips que recobriran una superfície de mil metres quadrats en la nova superilla de l’Eixample.

Comparteix aquesta notícia