març 2023

Avancen a bon ritme les obres de l’edifici de fusta sostenible del carrer Pallars

Comparteix aquesta notícia

Les obres de construcció industrialitzada de l’edifici de 42 habitatges de fusta sostenible que executa Constraula al carrer Pallars, al districte de Sant Martí de Barcelona, avancen a bon ritme i ja es troben a la setmana 23 d’execució.

El projecte, adjudicat a l’empresa del grup Sorigué a l’agost de 2021, es tracta d’una promoció realitzada per a l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) de l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu d’ampliar el parc d’habitatge públic de lloguer social i assequible de la ciutat.

Procés de construcció

Les obres, que es van iniciar a l’octubre del 2022, avancen ràpidament i ja han assolit la seva 23a setmana d’execució.

Fa 10 setmanes es va iniciar la col·locació dels panells de fusta CLT que conformen l’estructura. Fins al moment, s’han construït totes les plantes fins a la coberta de la promoció mitjançant CLT, amb un ritme de construcció d’una planta per setmana, i s’està construint l’escala interior.

Gràcies a l’execució de l’estructura amb CLT, els equips de Constraula han pogut treballar amb plantes diàfanes, que s’allunyen dels puntals convencionals presents en l’estructura de formigó armat. D’aquesta manera, s’han executat de manera àgil els extradossats de pladur fins a la 7a planta i s’han pogut avançar considerablement les instal·lacions fins a la 5a planta.

Durant les següents setmanes es finalitzarà l’escala interior de l’edifici, i, paral·lelament, s’impermeabilitzarà la coberta per protegir l’edifici de l’aigua i poder avançar en la construcció de l’interior de l’edifici.

A més, s’iniciarà  el revestiment de SATE (Sistema d’Aïllament Tèrmic per l’Exterior) de l’edifici, fet que també ajudarà a protegir la fusta de l’increment de pluges previst durant l’estació primaveral.

Característiques de l’edifici

Aquesta promoció, realitzada conjuntament amb els equips d’arquitectura Oikosvia Arquitectura i Fabregat, estarà composta per 1.103 peces de fusta fetes prèviament a la fàbrica, amb material provinent d’explotacions forestals sostenibles.

L’edifici, distribuït en vuit plantes, se situa a una parcel·la de 706 m² i tindrà una superfície construïda total de 3.432 m². Els habitatges seran de dues habitacions i un percentatge estarà destinat a persones de mobilitat reduïda.

El projecte planteja un edifici d’una estructura gairebé quadrada amb un espai central que ajudi a millorar el comportament energètic de l’edifici a través del reforç de la lluminositat dels habitatges que donen a l’interior i el foment de la ventilació creuada de tot l’edifici.

L’edifici comptarà amb certificat energètic A i un sistema actiu d’energia renovable, a través de plaques solars. La planta baixa serà un espai lliure d’edificació que se cedeix com a espai públic i dona accés directe a l’interior de l’illa.

 

 

 

 

Comparteix aquesta notícia